Renovatie boerderij Zevenhoven
Renovatie boerderij Zevenhoven

Projectinfo

ProjectRenovatie boerderij
PlaatsZevenhoven
OpdrachtgeverParticulier

Renovatie boerderij Zevenhoven

Renovatie Boerderij Zevenhoven: Een Prachtige Transformatie met Uitbouw, Vide en Gevlinderde Vloeren

De renovatie van de boerderij in Zevenhoven heeft een prachtige transformatie ondergaan, waarbij oude charme en moderne functionaliteit hand in hand gaan. Met de toevoeging van een uitbouw, een vide en gevlinderde vloeren op de begane grond en eerste verdieping, is deze woonboerderij getransformeerd tot een ware droomwoning. Daarnaast is naast de woonboerderij ook een hooiberg omgebouwd tot een inspirerende werkplaats.

De renovatie begon met het zorgvuldig behouden van de traditionele architectuur en de karakteristieke elementen van de boerderij. De oude balkenplafonds, de houten constructie en de landelijke uitstraling werden allemaal intact gehouden om de authentieke sfeer te behouden. Tegelijkertijd was er de wens om de ruimte te vergroten en een eigentijdse touch toe te voegen.

Uitbouw

Om aan deze behoefte te voldoen, werd er besloten om een uitbouw aan de achterkant van de boerderij te realiseren. Deze uitbouw biedt niet alleen extra leefruimte, maar creëert ook een naadloze overgang tussen binnen en buiten. Grote ramen en glazen schuifdeuren zorgen voor overvloedig daglicht en bieden prachtige uitzichten op de omringende natuur. De nieuwe uitbouw is ontworpen met oog voor detail en harmonieert perfect met de bestaande architectuur van de boerderij.

Een opvallend kenmerk van de gerenoveerde boerderij is de vide die zorgvuldig is geïntegreerd in het ontwerp. Deze vide fungeert als een visueel middelpunt van de woning en verbindt de verschillende verdiepingen op een elegante en luchtige manier. Het laat ook het natuurlijke licht diep doordringen in de ruimte, waardoor een gevoel van openheid en ruimtelijkheid ontstaat. De vide is zorgvuldig afgewerkt met moderne materialen die mooi contrasteren met de traditionele elementen van de boerderij.

Gevlinderde vloeren

Een ander opmerkelijk aspect van de renovatie is de keuze voor gevlinderde vloeren op zowel de begane grond als de eerste verdieping. Gevlinderde vloeren zijn betonnen vloeren die met behulp van een speciale techniek worden gepolijst, waardoor ze een gladde en glanzende afwerking krijgen. Deze vloeren hebben niet alleen een moderne uitstraling, maar zijn ook duurzaam, onderhoudsvriendelijk en ideaal voor vloerverwarming. Het gevlinderde beton vormt een prachtig contrast met de warmte van het hout en de landelijke elementen in de renovatie boerderij.

Hooiberg als werkplaats

Naast de renovatie van de woonboerderij is ook de naastgelegen hooiberg omgebouwd tot een inspirerende werkplaats. De hooiberg bood de perfecte ruimte en structuur om te worden getransformeerd tot een functionele werkruimte. Het behoud van de houten balken en de ruwe afwerking geeft de werkplaats een industriële uitstraling, terwijl moderne apparatuur en faciliteiten zorgen voor een efficiënte werkomgeving. De werkplaats in de hooiberg vormt een harmonieuze aanvulling op de renovatie van de woonboerderij en biedt mogelijkheden voor diverse activiteiten en projecten.

Project renovatie boerderij Zevenhoven

Al met al is de renovatie van de boerderij in Zevenhoven een prachtig voorbeeld van hoe oud en nieuw samenkomen om een perfecte balans te creëren. De toevoeging van de uitbouw, vide en gevlinderde vloeren heeft de boerderij nieuw leven ingeblazen en tegelijkertijd de traditionele elementen geëerd. De renovatie heeft geleid tot een droomwoning waarin comfort en stijl samenkomen.

De ombouw van de hooiberg tot werkplaats is een inspirerende toevoeging die laat zien hoe creativiteit en functionaliteit kunnen samensmelten. Deze renovatie is een waar eerbetoon aan het verleden van de boerderij, terwijl het tegelijkertijd voldoet aan de behoeften van het moderne leven.

Met een prachtige mix van oud en nieuw, traditioneel en eigentijds, is de gerenoveerde boerderij in Zevenhoven een ware blikvanger geworden. Het is een plek waar historie en hedendaags design elkaar ontmoeten, en waar zowel de bewoners als bezoekers kunnen genieten van de harmonie en schoonheid van deze bijzondere woningbouw.